Voedsel Inspiratie

Back to nature

De wereld van voeding kan lastig te begrijpen zijn, laat staan dat gezonde keuzes maken makkelijk is. Claims over minder suiker, minder vet of beloftes over wondermiddelen rondom een dieet zijn nog wel eens misleidend. 

In de tijd van de jagers en verzamelaars, bestonden deze middeltjes nog helemaal niet. Laat je dus niet misleiden en ga terug naar het begin: de natuur. Voeding direct uit de natuur zorgt voor de perfecte inspiratie waarmee je een heerlijk, gezond en vers bord eten kunt klaarmaken.

Voedsel inspiratie in het Koploperbos

Het Koploperbos biedt een scala aan voedsel. Van bessen en paddenstoelen tot kruiden en noten. Iedereen kan deze ingrediënten plukken om direct te proeven of om in gerechten te gebruiken. 

Een fruitschaal in de kantine voor gezonde collega’s is niks nieuws. Een schaaltje zelfgeplukte bessen uit het Koploperbos geeft echter een uniek verhaal aan de gezonde gewoontes binnen jouw bedrijf. Het inspireert ook nog eens om een gezonde wandeling te maken in de natuur, om zelf misschien wel de bessen te plukken. Wist je dat wandelen in de natuur 20% beter is voor je geheugen dan wandelen langs een straat? Lees hier over de recreatiemogelijkheden in het Koploperbos. 

De voedsel inspiratie in het bos kan tevens gebruikt worden als teambuilding activiteit. Houd een speurtocht om verschillende soorten paddenstoelen of bessen te vinden of maak een educatieve wandeling waarin iedereen inspiratie op kan doen voor een bijzonder gerecht. De vraag “wat eten we vanavond” is direct beantwoord. 

Het Koploperbos heeft een onder andere een boomgaard met inheemse bomen waar appels, peren en kersen groeien. Verder kun je ook door het de rest van het bos voedsel inspiratie opdoen en ingrediënten vinden zoals noten, bessen, tijm, peterselie, lavendel, rozemarijn en laurier.

De impact van het Koploperbos op voedsel inspiratie

Brandnetels staan bekend als onkruid. Net als, paardenbloemen of vogelmuur. Allemaal onkruid waarvan we het vaker omver maaien dan dat we gebruiken wat de natuur ons gegeven heeft. Wist je dat brandnetels rijk zijn aan vitamine C, ijzer en andere voedingsstoffen? Je kunt er onder andere soepen, sauzen, pesto’s en smoothies mee maken.

 

Het Koploperbos is een bron van inspiratie over hoe je zo duurzaam mogelijk kunt leven en op een verantwoorde wijze gebruik kunt maken van de natuur. Ook informatie over wat “normaal” weggegooid zou worden maar wel degelijk goed te gebruiken is, is een belangrijk thema in het bos.