Euvelgunne

Over dit bos

Dit is het eerste bos aangeplant door de stichting. Het unieke van dit bos is dat we geen idee hadden of dit concept een succes zou kunnen worden. Na ruim 2,5 jaar partijen verbinden, soms een beetje doordrammen hebben we besloten het ‘gewoon’ te doen. Uniek in Nederland om samen met ondernemers een bos aan te planten op een bedrijven terrein waar elke ondernemer moreel eigenaar kan worden van een stukje van het bos. 

Maart 2023 hebben we 2800 bomen geplant. Er zijn alleen inheemse bomen en struiken geplant zoals de zwarte els, meidoorn en boswilg die in dit gebied thuishoren en de natuur versterken. Via een constructie met Landschapsbeheer Groningen, is er voor de lange termijn geborgd dat het bos de komende 100 jaar kan blijven bestaan.

Hier staat het bos.

Percentage dat is verkocht

Zoveel is verkocht van dit bos. Je kunt dus nog mee doen: 83%

Initiatiefnemers in het zonnetje

Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft zich ingezet om op haar bedrijventerrein het eerste bos geplant door voor en door ondernemers. Ze hebben hun netwerk ingezet zodat een deel van het bos gesponsord werd door de vereniging.

De Gemeente Groningen heeft ons initiatief vanaf het eerste moment gesteund. Met een opstart bedrag hebben zij ons in staat gesteld het concept tot uitvoer te brengen. En de garantie gegeven garant te staan als er onvoldoende animo zou zijn. Dit bleek gelukkig niet nodig.

Goud partners

Zilver partners

Quote

”Wij zijn trotse partner van het Koploperbos.”

Quote

”Zo creëren we niet alleen voor onszelf maar ook voor omliggende bedrijven een gezonde leefomgeving en dragen we bij aan duurzamer ondernemerschap.”

Quote

”Een nieuw stukje natuur”

Ook mee doen?

MEE DOEN

De 3 pakketten. 

Brons = 10m2 in het bos. De investering hiervoor is 350,- 
Zilver =100m2 in het bos. De investering hiervoor is 1100,- 
Goud = 500m2 in het bos. De investering hiervoor is 5000,-