Het Koploperbos plant 2 nieuwe voedselbossen
Op 5 april markeren we een bijzondere gebeurtenis in de wereld van duurzaam ondernemen en biodiversiteit. Stichting het Koploperbos en Rabobank geven officieel vorm aan een samenwerking die een significante bijdrage levert aan een groenere, gezondere toekomst. Met de symbolische planting van de eerste fruitbomen op de locaties Zernike en Zuidbroek, geven we het startschot voor de realisatie van twee voedselbossen die niet alleen de biodiversiteit zullen vergroten, maar ook bijdragen aan de compensatie van CO2-uitstoot.
Samen sterker
De keuze voor Zernike en Zuidbroek als startlocaties voor deze voedselbossen is geen toeval. Deze gebieden vertegenwoordigen de kernwaarden van het Koploperbos: positiviteit en het geloof dat groen gelukkig maakt. Door de nauwe samenwerking met Rabobank, een voorstander van duurzame initiatieven, wordt de missie van het Koploperbos kracht bijgezet: bedrijven inspireren en informeren over de kansen en mogelijkheden van duurzaam ondernemen.
Een dag van vooruitgang
Deze dag zal niet alleen in het teken staan van de fysieke aanplant van bomen, maar ook van de verdere uitwerking van plannen om deze voedselbossen te ontwikkelen tot ware inspiratiebronnen voor duurzaam ondernemen. Aanwezig zullen zijn vertegenwoordigers van de Rabobank, het Koploperbos, en de gemeenschappen van Zernike en Zuidbroek, allen verenigd in hun streven naar een duurzamere wereld.
Wat dit betekent voor onze gemeenschap
De realisatie van deze voedselbossen is een tastbare stap naar een toekomst waarin biodiversiteit, CO2-compensatie en het creëren van een gezonde leefomgeving centraal staan. De impact van het bos is significant: in het eerste jaar zal het bos naar schatting 70.000 kg CO2 compenseren, gelijk aan 4200 km autorijden met een benzineauto of 56 keer vliegen van Amsterdam naar Londen.
Sluit je aan
Als organisatie kun je moreel eigenaar worden van een stukje van dit bos. Je kan brons, zilver of gouden deelnemer worden.
Schrijf je je in?
Laten we samen groeien, leren en onze wereld een beetje groener maken. Tot ziens in het Koploperbos.